Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname

Guest , August 23 2015
?
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Guest

Suriname is geen door oorlog verwoest land of een land waar de beschaving nog moet doordringen. Toch is de stomazorg in Suriname een triest lachertje. Stomamaterialen zijn er amper. Ziekenhuizen verwijzen hun patiënten en zelfs hun verpleegkundigen door naar de vrouw die op eigen initiatief -na het krijgen van een stoma in Nederland ten gevolge van een darmoperatie- 10 jaar geleden begonnen is met 'bedelen' om stomamateriaal en het aanleren van lokale mensen hoe ze hun stoma moeten verzorgen. O.a. Stichting Corantijn helpt Dulci Westfa hierbij.
http://www.stichting-corantijn.nl/nl/archief2010/20100615_een_stapje_verder_in_de_stomazorg
Hoewel geld altijd welkom is omdat er in Suriname ook geen faciliteiten zijn om stomamateriaal op te slaan, is er altijd nood aan materiaal. Dus heb je materiaal over, van zakjes tot gelcapsules, van gordeltjes tot pastaringen, alles is welkom.
Neem contact op met Dulci via Facebook onder "Stichting Stoma Zorg Suriname".
https://www.facebook.com/StichtingStomaZorgSuriname?fref=ts
Als je wil helpen, hoort ze het graag.
En ook namens mij en mijn man die zijn darmkanker voorlopig verslagen heeft maar dat betaald heeft met een permanente stoma, dankjewel. :-)

?
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Guest

Wie materiaal wil doneren, kan dat doen via Stichting Corantijn, Utrechtseweg 73 A, 3818 EB Amersfoort. Tel: (0)33-4633424 b.g.g. 06-26455395 of secr.corantijn @[at] nak-nl [dot] com. Contactpersoon voor Stichting Stomazorg Suriname is Marion van Berkum.
Wie liever rechtstreeks contact opneemt met Dulci kan dat via Facebook (zie bericht zelf) of via haar Surinaamse telefoonnummer 473722 (Paramaribo).
Alle hulp is welkom!

s
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
suus

Een bericht van Stichting stomazorg Suriname op Facebook:

vrienden en allen die onze activiteiten volgen mijn groeten. lang niks gepubliceerd, vanwege het feit dat het een beetje minder gaat met onze activiteiten. ons materiaal is aan het slinken en hetgeen je nog in voorraad heb probeer je zo eerlijk mogelijk te verstrekken. de economische situatie hier is niet goed te noemen en er worden steeds weer nieuwe patienten naar ons toe gestuurd. het is echt goochelen met de materialen, want niemand wordt zonder zakjes heengezonden. ons is beloofd dat er weer wat onderweg is, en zogauw dat in ons bezit is en gesorteerd, kunnen wij dan verder met hetgeen wij doen. u zal het wel horen van ons. groetjes dulci

?
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Guest

ik heb zojuist een advertentie gezet in de rubriek aangeboden. jullie mogen dit op komen halen...

M
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Mary

Ik heb een bijna volle doos coloplast SenSura 15781.(open stomazkjes). Kunt u deze gebruiken?

J
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Jackie

Ik heb 5 dozen en de 6e is nog voor de helft gevuld met Convatec Combihesive Natura ileozakjes 57 mm,
3 dozen convatec Natura stomahesive huidplaten ( 57mm) met flexibele pleisterrand ( totaal 22 platen), 22 huidplaten van de convatec combihesive natura extra soepel 57mm, 6 dozen combihesive natura aandrukringen 57mm plus 14 losse aandrukringen van hetzelfde merk en maat. 1 doos ileozakjes van de convatec met klemmen, en nog een proefpakket van de flexoplast ileostoma 2 delig. Kunt u deze materialen gebruiken?

s
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
suus

Het emailadres en dus ook het account van de plaatser is niet meer werkzaam.

Dus neem hier contact op voor de personen die materialen willen geven:
[i]Wie materiaal wil doneren, kan dat doen via Stichting Corantijn, Utrechtseweg 73 A, 3818 EB Amersfoort. Tel: (0)33-4633424 b.g.g. 06-26455395 of secr.corantijn @[at] nak-nl [dot] com. Contactpersoon voor Stichting Stomazorg Suriname is Marion van Berkum. [/i]

N
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
Nanette22

Waar kan ik de doos naar toe sturen? Gewoon het adres in Amersfoort?

s
Re:Nijpend tekort aan stomazorg in Suriname
suus

Neem gerust contact met ze op! ze halen namelijk ook materialen bij je thuis op.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com