baby stomazakjes voor Syrië

sarah , August 27 at 13:56
s
Re:baby stomazakjes voor Syrië
sarah

Een maand geleden ben ik in contact gekomen met Ghaidaa, een Syrische vrouw uit de provincie Idlib. Ze heeft een zoon die net als onze dochter Freya een zeldzame darmaandoening heeft (ziekte van Hirschprung). Ghaidaa had een hoop vragen, en naar aanleiding daarvan heb ik haar behandelend arts geïnterviewd.

Volgens de arts is het hebben van een ziek kind in een land waar het oorlog is, het ergste wat er bestaat. Hij mist veel medische apparatuur en spullen om de mensen goed te kunnen helpen. Maar ik was het meest onder de indruk van het feit dat het bijna onmogelijk is om aan stomazakjes voor baby’s en kleine kinderen te komen.

Ik kan me goed voorstellen hoe erg dat is. Zelf heb ik drie maanden de tijdelijke stoma van onze dochter moeten verzorgen. Zelfs met alle in Nederland voorhanden zijnde medische hulmiddelen was dat een ontzettend moeilijke periode. De ontlasting uit de stoma irriteert en brandt de huid rondom, soms tot bloedens toe.

Met jullie steun wil ik ervoor zorgen dat gezinnen in Noord-Syrië met jonge kinderen met een stoma fatsoenlijke stomazorg krijgen. Daarvoor gaan we stomazakjes aanschaffen of inzamelen, en naar het ziekenhuis in Idlib sturen. Daarvoor is wel wat geld nodig. Helpen jullie mee?

Via onderstaande link kunnen jullie het interview met de Syrische arts bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=dku4_0zbWZE&t=2s

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com